top of page

התנדבות בקיקוופ

  • Twitter Social Icon

שם המחברת: יעל מגדסי

תאריך: 06/02/2017

התנדבות בקיקוופ

חוויית ההתנדבות שלי בKICVOP  התחילה לחלוטין במפתיע, ואני לא יכולה להיות יותר שמחה שהגעתי אליה. אחרי שלושה חודשי התנדבות בארגון ישראלי באוגנדה, ובערך שבועיים לפני שהייתי אמורה לעזוב את המדינה כדי לטייל ביתר היבשת, פגשתי את מאק (המנהל של KICVOP) ביציאה לילית עם חברה משותפת. הוא התעניין לשמוע על ההתנדבות הקודמת שלי, ואני התעניינתי בפרויקטים הנוכחיים שלו. אני לא יודעת למה, אולי בגלל האווירה המזמינה או אינטואיציה טובה, אבל אחר אחרי שעתיים פרץ בי דחף לשאול אותו "אתם צריכים עוד מתנדבים?". שבועיים לאחר מכן התחלתי להתנדב בKICVOP; עושה סיבובי עבודה בקאזו (מעין כפר- פרבר)  עם מתנדבים מקומיים, פוגשת את המשפחות המסובסדות ואלו שמחכות לסבסוד של העמותה, סופרת תרופות, מדברת עם הנהלות בתי ספר ועוד רבות. במהלך הזמן הזה גרתי עם משפחה אוגנדית מדהימה שהראתה לי בדיוק עד כמה אני עוד לא יודעת על אוגנדה, על ידי כך שהפכו אותי לחלק אמיתי מהמשפחה שלהם ומהתרבות האוגנדית. אחרי חודשיים וחצי נאלצתי לעזוב, אך מאז (כבר 6 שנים) שאני חוזרת לבקר את המשפחה והחברים, וממשיכה לארגן פרויקטים ולהתנדב בKICVOP. בשנים שחלפו הארגון התפתח וקמה לו עמותת בת- GAVA- שמקיימת פרויקט תזונה שמספק מוצרי מזון בסיסיים ל22 משפחות במצוקה (128 אנשים), ופרויקט בריאות שבימים אלו פועל להקמת אמבולנס קהילתי חינמי. החלק הכי מיוחד בעיני בנוגע לKICVOP , הוא שמדובר בארגון שקם מתוך הקהילה המקומית עצמה, ומתוך רצון אמיתי שלהם לשפר את אורח חייהם וחיי שכניהם. אנחנו למעשה, שם כדי לעזור להם להגשים את מה שהם רוצים לעשות.KICVOP הוא ארגון שנותן לך מסגרת עבודה מובנית תוך כדי שהוא משאיר מרחב גדול לפתח ולהתקדם בעצמך. ארגון עם אנשים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות. אני אסכם את הזמן שלי בKICVOP כחוויה של פעם בחיים (אפילו לנוסעת מתמידה כמוני). זו הזדמנות להתנדב בחו"ל, מחוץ לבועה הקטנה שלנו. הזדמנות לעזור לאנשים אחרים תוך הבנה אמיתית של מי הם, ועל ידי כך, ללמוד כל כך הרבה על עצמנו.

 

אז מה הארגון הזה בעצם?

אנחנו עמותה אוגנדית רשומה ללא מטרות רווח בשם KICVOP, שפועלת לשיקום האוכלוסייה המוחלשת בכפר KAZO הצמוד לקמפלה (בירת אוגנדה). הארגון קם מתוך הקהילה באזור, ובתחילת דרכו התמקד בסבסוד לימודים וטיפולים רפואיים של ילדים ממשפחות מצוקה, וילדים נשאי HIV. עם השנים הרחבנו את היקף עבודתנו לקהילה כולה, וכעת אנחנו שואפים לייסד שירות אמבולנס קהילתי. חשוב לציין שצוות ומנהלי הארגון כולם אוגנדים, ואלו נעזרים בצוות מתנדבים, ובמנהלים מתנדבים מאירופה ומישראל.

 

פרטים טכניים על ההתנדבות

כפי שנאמר קודם לכן, ההתנדבות ממוקמת בקאזו, מעין כפר-פרבר באוגנדה, שמהווה חלק מה"גטו" של קמפלה עיר הבירה של אוגנדה (רק במרחק של 20 דקות נסיעה). קאזו מונה 38,000 אנשים שרובם חיים בעוני ומחסור.

מה בדיוק תעשו שם? אני לא בדיוק יכולה להסביר.. העבודה קצת משתנה כל פעם בהתאם למצב בקהילה ולפרויקטים שעומדים על הפרק, ומניסיוני, ממילא לא משנה כמה נספר לכם, ברגע שתגיעו לאפריקה תבינו שאי אפשר היה לדמיין את זה בכלל..  אבל בצורה כללית, העבודה היומיומית נוגעת לסבבים בין בתים של משפחות, מעקבים לימודיים ורפואיים של הילדים שנמצאים בתוכנית, סיוע בפרויקט הספרייה הקהילתית החינמית של הארגון, חלוקת מזון אחת לחודש למשפחות בGAVA, וסיוע לפרויקט הבריאות החדש שלנו- הכשרת צוות רפואי מתנדב והקמת אמבולנס קהילתי חינמי. העבודה נעשית בצמוד למתנדבים מקומיים (היות והרבה מהמשפחות המסובסדות לא יודעות אנגלית), עם צוות המשרד המקסים של KICVOP ותחת פיקוחו של מאק (מנהל ומייסד הארגון) שהוא אדם מיוחד ומדהים בפני עצמו.

ישנן שתי אפשרויות מגורים- בבית מתנדבים או עם משפחה מקומית. המחיר עבור מגורים (ובחלק מאפשרויות ההתנדבות גם ארוחות) נע בין 213$ ל320$ לחודש, כאשר המחיר משתנה בהתאם לסוג המגורים ולשער של השילינג האוגנדי. חשוב לציין- מלוא הסכום משמש להוצאות עבורכם- שום דבר לא הולך למען הארגון, או למען מתנדבים עתידיים!

ניתן להתנדב לבד, או עם חברים. יש בבית המתנדבים מקום רב אך עם זאת ראוי לציין שלא מדובר בארגון המוני ולכן לרוב יהיו מתנדב יחיד או מתנדבים מעטים במקביל. ההתנדבות היא חודש לכל הפחות וללא זמן מקסימום (אין צורך להתחייב מראש לאורך ההתנדבות).

אז למי מתאים להתנדב בKICVOP?

כל מי שרוצה התנדבות של עשייה אמיתית. מי שיש לו (או לה) סבלנות לקצב האפריקאי אבל גם רוצה להניע דברים. מי שרוצה ללמוד על התרבות המקומית מבפנים ולא כצופה מהצד, ומבין שכדי לעזור להם, אסור לנו לפגוע בה. מי שרוצה לתרום מעצמו, בצורה חריפה מספיק כדי שיקשיבו, וענווה מספיק כדי להקשיב. מי שרוצה לפעול לפי מסגרת, ומי שרוצה להמציא עולמות.  

אנחנו כמובן, נשמח אם תיקחו אתנו חלק במסע לחיים טובים יותר באוגנדה.

למידע על הארגון מוזמנים לבקר באתר שלנו: http://www.kicvop.com/

הנה סרטון שיעזור להכיר את הארגון שלנו ולהתרשם מההשפעה שלו יותר מקרוב:

אפשר גם בלינק -  https://www.youtube.com/watch?v=bEh4gljAg-c

קצת על הכותבת

קוראים לי יעל מגדסי, בת 26, ירושלמית וסטודנטית לעבודה סוציאלית. נסעתי לאוגנדה פעם ראשונה בטיול אחרי צבא ומאז אני מתנדבת בKICVOP ומסייעת בניהול פרויקטים.

bottom of page