top of page

טיפים לאפריקה הדרומית

  • Twitter Social Icon

שמות המחברים: מור ועמוס

תאריך: 07/11/2017

טיפים לאפריקה הדרומית

אז אחרי טיול של חודש בבוצואנה ונמיביה (בעיקר), אספנו המון טיפים קטנים שיכולים לשדרג את הטיול באזור הדרומי והקסום של אפריקה לתרמילאים. דרך הטיול שלנו (בתור מטיילים חסכנים) היתה לסוע באוטובוסים מקומיים\טרמפים כמה שיותר ולישון באתרים שמציעים קמפינג (באנו עם אוהל משלנו). אני אכתוב בעיקר טיפים שלא ראינו באתר או בספרים (אז יש דברים בסיסיים שלא יהיו כתובים כאן, אבל אותם פשוט להשיג) בנושאים של נסיעות באוטובוסים מקומיים, אטרקציות ואתרי לינה.

המסלול שלנו: נחיתה בJohannesburg- טיסה לVictoria Falls (זימבבואה)- נסיעה לLivingstone (זמביה)- נסיעה לKasane (בוצואנה)- נסיעה לMaun (בוצואנה)- נסיעה לGobabis (נמיביה)- נסיעה לWindhoek (נמיביה)- טיול עם רכב שכור בנמיביה- טיסה לJohannesburg ליומיים- והביתה! 
אז מההתחלה:
אתיופיה: המלצה קטנה לגבי הטיסות- Ethiopian Airways נתנו לנו סיור בדרך הלוך (סיור מרתק במוזיאון וארוחת ערב) ומלון מקסים בדרך חזור (כולל 2 ארוחות). הטיסות עצמן לא הכי מפנקות אבל זולות והתוספות כיפיות.
 

זימבבואה (Victoria Falls): ישנו בVictoria Falls backpackers, מקום מקסים (יש מטבח לאורחים). שימו לב שבטיסות דרך Air Zimbabwe אי אפשר לעשות את הויזה לזימבבואה ולזמביה ביחד (כי נוחתים בהתחלה בעיר אחרת בזימבבואה וחייבים לשלם בכניסה למדינה, אז כדאי לבדוק מראש אם המטוס נוחת בעוד מקומות אם בונים על הויזה המשולבת ל2 המדינות).
 

זמביה (Livingstone) : ישנו בJolly Boys, קמפינג ב9 דולר, מקום כיפי ממש עם מטבח לאורחים. אטרקציות במקום- Devil’s Pool- לא לוותר למרות המחיר! (בזמביה- 75 דולר לבריכה ועוד 20 דולר כניסה לפארק). אפשר לצאת לבריכה גם מזימבבואה ב95 דולר, אבל אז אי אפשר להסתובב סתם במפלים בצד הזמבי (נחמד שם אבל לא חובה).
 

בוצואנה: נסענו במונית לגבול ושם לקחנו מעבורת גדולה ב3 פולה- הכסף הבוצואני (החלפנו עם אנשים בגבול כסף). 
Kasane: לקמפינג ממליצים עלChobe Safari Lodge , קמפינג זול (95 פולה),אין מטבח לאורחים, אבל המקום יפה (קצת מחוץ לעיר). באופן אישי לא התלהבנו מקסנה, אבל השמורה (צ'ובה) מטורפת. אנחנו לקחנו יומיים ספארי והיה מטורף. נסענו עם החברה Kalahari Tours עם מדריך בשם Shaba- שהיה פשוט תותח.

נסיעה לMaun: יש תחנת אוטובוסים במרכז העיירה, קרוב יחסית לOld House, בצד השני של הכביש. יש אוטובוסי לילה (נשמע לנו מסוכן, כי אין אורות ליד הכבישים ויש הרבה חיות) וגם בבוקר, ב136 פולה. אנחנו החלטנו לקחת מונית לטרמפיאדה ביציאה מהעיר אבל לא הצלחנו לתפוס טרמפים. ב11:00 הגיע מיניבוס שלקח אותנו ואת כל המקומיים שחיכו איתנו בתחנה לNata (עלה 70 פולה). לקח בערך 3 שעות בכביש טוב. מNata יש עוד אוטובוס לMaun, אבל אנחנו תפסנו טרמפ מתחנת הדלק. עוד 3 שעות נסיעה בכביש לא משהו, והספקנו להגיע באותו יום לפני החושך. 
Maun: Old Bridge Backpackers- מקום מקסים ונעים, יש קמפינג וגם מטבח לאורחים.
שיט במוקורו: החוויה שגרמה לי לרצות לכתוב טיפים, כדיי שתלכו לשיט\ספארי המדהים הזה. לוקחים מדריך מהכפר הקרוב (אפשר לארגן את זה בקלות מהקבלה של האולד ברידג' ואני מתארת לעצמי שגם מגסטהאוסים אחרים) בסירה קטנטנה ויוצאים לספארי בסירה משולב עם walking safari. אפשר self catered- לבשל לבד ועם הציוד שלכם. כמובן שמומלץ לשתף את המדריך באוכל. אפשר לצאת ליום אחד וגם לשניים, שלושה או ארבעה (כולל לילות בשטח). ככל שנוסעים ליותר ימים אפשר להיכנס יותר לעומק של הדלתא ולהגיע למקומות יותר נידחים, ואם זה מה שאתם אוהבים זו חוויה משוגעת. אנחנו נסענו ליומיים ויחד איתנו יצא עוד זוג ל4 ימים, שסיפרו שפעם קודמת שהם עשו את זה הם ראו אריה בספארי הליכה!. הכי חשוב: יש מקום בסירה באופן מפתיע! אפשר להתפנק באוכל ובמים (אנחנו התקמצנו נורא על המקום ולא היה צריך). בקיצור- אנחנו חשבנו שהכי כדאי לעשות 3 ימים כדיי למצות את האטרקציה המיוחדת הזאת. 
ספארי בMuremi: עשינו עם חברה בשם Temogo- אמנם זול אבל מדריך חובבני. לא ממליצים. 

נסיעה לנמיביה: אוטובוס לGhanzi ב5:30 בבוקר מהתחנה בMaun. נסיעה של 3 שעות בערך על כביש טוב, רק צריך לרדת כמה פעמים לבדיקות של מחלת הפה והטלפיים (שאפשר לראות בכל בוצואנה וזה דיי משעשע). בGhanzi אמרו לנו שהיינו צריכים לרדת תחנה אחת אחרי ומשם היינו תופסים אוטובוס לגבול שמגיע מגברון, אז כדאי לבדוק. אנחנו חיכינו שעתיים וחצי לאוטובוס צפוף מגנזי לגבול (יורדים 10 דקות נסיעה מהגבול, אפשר לתפוס מונית מהתחנת דלק). מהגבול תפסנו טרמפ עם משאית לגובאביס שבנמיביה. 
בגובאביס הרבה מכוניות פרטיות שאלו אותנו אם אנחנו רוצים טרמפ לווינדהוק, ולמחרת גילינו שזו התחבורה שם- מכוניות פרטיות שאוספות 4 נוסעים ונוסעות מגובאביס לווינדהוק ב130 נמיביאן דולר.
Windhoek: כדאי לא להגיע ביום ראשון כי הכל סגור. אנחנו ישנו בCardboard box backpackers, באופן אישי לא התלהבתי מהמקום.

המלצות בנמיביה:
שכרנו רכב לצערנו (לא זול) בחברה Thrifty- היינו מרוצים מהחברה, קיבלנו אוטו חדש שמעבר לפנצ'ר אחד היה נהדר. כמה טיפים שאספנו בנמיביה:

Ongongo: מפל יפייפה ליד וורמקוול, הגענו דרך המפה שבאתר מזונגו. צריך להיכנס לוורמקוול ולעקוב אחרי השילוט. הדרך לא הכי קלה ואורכה 6 ק"מ, אבל אנחנו עברנו בלי ניסיון בנהיגת שטח עם רכב 4 על 4. הלינה במקום עולה 500 דולר, אנחנו ישנו בSesfontein במקום הכי בסיסי ואפילו קצת פחות אבל במחיר נורמלי. בסספונטיין אין ATM או דלק, יש סופר קטן ומשרד קטן לתיירים.

Opuwo: הלכנו לכפר של ההימבה עם אישה גדולה שפגשנו בשוק וקראה לעצמה קווין אליזבת. לקחה אותנו לכפר קטנטן ועני מאוד עם ילדים מקסימים. היתה חוויה ממש מעניינת, ובעיני מאוד משמעותית.
מפלי Epupa: הגענו בעונה היבשה, באופן אישי לדעתנו לא שווה את כל הנהיגה בכביש לא טוב אם עושים הלוך חזור לOpuwo. 
Outjo: ישנו בלודג' מהמם בקמפינג כמובן (קצת מחוץ לעיר), שיש לידו בור מים. המלצה- אנחנו עשינו כביסה וגנבו לנו כמה חולצות.. כדאי לשים לב, גם בתוך הלודג' לא תמיד בטוח. 

Etosha: כמובן ממליצים לישון בתוך השמורה אם מסתדר. אנחנו נכנסנו לNWR בווינדהוק כשהגענו ומצאו לנו מקום, אפשר גם ברגע האחרון אם יש מזל.    

Okahandja: ישנו בסכר, זו שמורת טבע שיש בה גם איזור לקמפינג. מאוד יפה אבל מאוד יקר כי זה בשמורה, והקמפינג עצמו לא ברמה גבוהה (אין חשמל והמים מחוממים על מדורה). שווה אם מחפשים את הנוף אבל יקר יחסית לתנאים.
Omaruru: living museom של הSan- חוויה בלתי נשכחת!! השבטים של הבושמנים (סאן) מפוזרים בצפון נמיביה, והם עושים משמרות של חודשיים בין השבטים על המוזיאון שליד אומרורו (50 ק"מ בדרך עפר). מדהים לראות את התרבות והיכולות שלהם.. ממש לחזור אחורה בזמן. יש גם קמפינג ליד.
אומארורו כעיר נראית סימפטית ויש שם עוד כל מיני אטרקציות,אבל לא ישנו שם.
Sossusvlei: הדיונות המפורסמות של נמיביה. כדאי לישון בשמורה כדיי לצאת ראשונים בבוקר (ככה אפשר לצאת מוקדם יותר ולהגיע לדיונות בזריחה- מראה יפייפה).
אם תרצו ללכת לראות את הSossusvlei עצמו, כדאי גם לחפש את הHiden Vlei, הליכה של 2 ק”מ לעמק ריק עטוף בדיונות שקטות. הוא ממש כמו העמק הרגיל רק שאפשר להגיע אליו רק בלי רכב- מה שגורם לרב התיירים לא להגיע לשם.
Naukluft: 100 ק"מ נסיעה מSossusvlei. יש שם מסלולי הליכה מדהימים- של 10 ק"מ, 17 ק"מ, 4 ימים ו8 ימים. את הארוכים צאיך לתאם מראש בNWR, ולוודא שהם עוד מורשים (הם נסגרים באוקטובר בגלל העונה הרטובה והחום). אנחנו עשינו את המסלול שאורכו 17 ק"מ ולקח לנו 9 שעות. כדאי לקחת הרבה מים כי חם למעלה, הנוף יפייפה, יש בריכות משוגעות וצלולות, הרבה טבע ומעט אנשים.
טיסה לJohannesburg: את רב הרכבים אפשר להחזיר בשדה התעופה, אם אתם צריכים כדאי לבדוק- בד"כ זה לא עולה תוספת תשלום.
Johannesburg: ישנו בגסטהאוס מדהים בשם Lebo’s backpackers. בSoweto, האיזור הכי עני ביוהנסבורג, הקימו מקום קטן וסופר מגניב, מלא באנשים מקסימים ומעניינים ובאוכל נהדר. יש סיורי אופניים לאיזור העני ביותר של העיר, אפשר גם ברגל או בטוקטוק. סיור מרתק ומחדש על האפרטהייד והמצב של השכונה היום, לא לפספס! בניגוד למה שאולי נראה עם סיורים בסגנון, הסיור לא מתנשא ומאוד אנושי ואמיתי. הרגשנו שבגלל שהסיור מודרך ע"י מקומיים מהשכונה, התושבים היו מאוד חברותיים ומסבירי פנים ונראה שהם מרוצים מזה שתיירים רואים את המצב.
היינו גם במוזיאון האפרטהייד, ממליצים.

טיפים כללים: להביא מראש מלא חפצים לחלק לילדים!! עצוב לראות את העוני שם ולחזור לכל הציוד המיותר שלנו בבית. ילדים ממש מבקשים ממכם וזה יכול להיות כיף לתת (בגדים, צעצועים וכד').
לחשב נסיעות כך שיתאימו לכם, לנו התאים בערך 300-400 ק"מ ביום, בהתאם לסוג הכביש. באיזור Kunene הכבישים לא טובים ובאיזור ווינדהוק הכבישים נהדרים. כדאי לשים לב שלפעמים אטרקציות מגניבות בדרך לוקחות הרבה זמן כי הן סטייה של 50 ק"מ על דרך עפר ולחשב את המרחקים בהתאם. כמובן למלא דלק בכל תחנה שתראו.

Waterberg: היה פעם מסלול של 4 ימים שלפי מה שאמרו לנו בNWR הוא בוטל, כדאי לבדוק טוב לפני אם אתם מתכננים.

קצת על הכותבים

אני מור, וטיילתי יחד עם עמוס, חבר שלי, בספטמבר 2017. טיילנו בעיקר בבוצואנה ובנמיביה והוספנו כמה ימים ממדינות מסביב (דרום אפריקה, זימבבואה וזמביה).

לשאלות אפשר לשלוח לי מייל: mor.tsa2@gmail.com

תהנו!

bottom of page